Nieuws

Jos Alkema nieuwe trainer AVANTI

AVANTI uit Stiens heeft voor komende seizoen Jos Alkema uit Leeuwarden binnengehaald als nieuwe hoofdtrainer van de vrouwen.
Alkema staat bekend als één van de beste en meest ervaren zaalvoetbaltrainers in Noord Nederland. Eerder had hij diverse herenteams in de eerste- en eredivisie onder zijn hoede, waaronder enkele jaren geleden ook de heren van Avanti.


Ook met dames op het hoogste niveau heeft hij ervaring; hij was trainer van de dames van Drachtster Boys, de huidige landskampioen.
"Avanti is uitermate content met de komst van Alkema en dat geldt ook voor selectie”, aldus Sitsoeng Hau, voorzitter van Stichting Topzaalvoetbal AVANTI Friesland en zelf selectiespeelster.

Alkema houdt van realistische doelstellingen en zou met een plekje 'in het linker rijtje' het eerste seizoen tevreden zijn. "Als ik de progressie in de 2e helft van het afgelopen seizoen zie, dan kunnen we nog zeker stappen maken met deze selectie”.
De selectie van AVANTI blijft grotendeels in takt en wordt versterkt met Kim Poepjes uit Leeuwarden. Zij komt van Heerenveense Boys veld en speelde daarvoor bij jong Heerenveen en het Nederlands elftal O17.
07-07-2017 12:21:27
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter