Nieuws

Reiger Boys wint in twee minuten van Os Lusitanos (2-3)

De meiden van Reiger Boys hebben de belangrijke wedstrijd tegen Os Lusitanos met 2-3 winnend afgesloten. De doelpunten van Reiger Boys vielen binnen 2 minuten.

Reiger Boys begon erg slordig aan de wedstrijd. De passing was niet goed en dus kon Os Lusitanos tot 3 keer toe waaronder één keer tegen de paal gevaarlijk worden. De vierde keer was het raak. Lotte Bijl kegelde per ongeluk haar eigen keepster Jacky Reus omver en in de afvallende bal kon Michelle Playfair simpel intikken. Ondanks protesten werd het doelpunt goedgekeurd. Jacky Reus werd gewisseld door de weer van een blessure herstelde Isa de Vries. 
 
Direct daarop volgend kreeg Reiger Boys een vrije trap op de cirkel die door Sanne Brand werd ingeschoten. De bal werd met de hand weggetikt door Latoya Mitchell en een penalty zou het gevolg moeten zijn maar de scheidsrechters hadden dit door hun ogen niet gezien. De protesten werden duidelijk weggewuifd. 
 
Vlak voor rust was het een fout van Sanne Brand die knullig balverlies leed en Os kon simpel keepster Isa de Vries uitspelen en 2-0 maken. De doelpuntenmaakster was Sharday Pattinasarany. De Amsterdammers zaten op rozen.
 
De tweede helft een ander Reiger Boys. Vechtend voor elke bal waarin het soms nog steeds niet helemaal super was. Tot 7 minuten voor tijd. Hannah Flapper kreeg de bal bij de tweede paal en kon uiteindelijk keepster Wong-A-Liem passeren. 2-1.
 
De ploeg van trainster Karin Beverwijk leek te breken en het constante pressen van Reiger Boys had direct na de aftrap resultaat. In de onderschepping kwam de bal uiteindelijk bij Rosa Kruijver die 20 seconden na de 1-2 genadeloos de 2-2 binnenschoot. Reiger Boys was weer helemaal terug in de wedstrijd. De speelsters van Os waren verrast en verslagen. Reiger Boys ging door en toen uiteindelijk Hannah Flapper 40 seconden na de 2-2 de 2-3 binnen tikte bracht het de vele meegereisde supporters in extase. 
 
In de 5 minuten die volgden kon Os geen vuist meer maken. Dit had te maken dat Reiger Boys rustig bleef maar ook dat Os kapot was gespeeld. 
Foto's: D&P Sportfotografie
10-02-2018 10:41:28
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter