Nieuws

Reiger Boys nog niet opgewassen tegen ervaren Sportstars

Reiger Boys is er niet in geslaagd om het Team Alkmaar / Sportstars lastig te maken. De Alkmaarse formatie won de bekerwedstrijd met 7-2. Het team van coach Paul Hofstee (Niña George-Koek afwezig) is een bijna volledig nieuw team. Van de 12 speelsters op de bank hadden er slechts 7 eredivisie ervaring.

De eerste helft was het vooral zoeken voor de Heerhugowaarders. Ondanks dat het in de eerste helft 3 grote kansen kreeg en de 5-0 ruststand enigszins geflatteerd was was de voorsprong voor de veel aangetrokken ervaren speelsters van Team Alkmaar / Sportstars terecht. Spanning bij de veelal jonge meiden was daar mede debet aan. Een logische verklaring als je liefst vier debutanten op het veld hebt staan.
 
Rust
De rust was dan ook zeer welkom aan Heerhugowaardse kant. Na rust stond er wel meer een team. Ging Reiger Boys hoger druk zetten en werd ook de zwakten van de Alkmaarse ploeg duidelijk zichtbaar. Ook de jeugdige speelsters als Lais Boes, Judine Castricum en Michelle Knopp lieten de schroom van zich afvallen en kwamen steeds beter in hun spel. Ook werden er meerdere kansen gecreëerd. 
 
Doorgaan tot eind
Wat Reiger Boys goed deed was het door blijven voetballen tot het einde. Dat resulteerde ook in de 2 goals maar dit hadden er ook meer kunnen zijn. Myrusha victoria verschalkte de keepster met een krachtig cross schot en later was het Chantal Hendriksen die uit de kluts kon scoren. Team Alkmaar / Sportstars was de laatste 10 minuten de mindere en dat geeft hoop voor de toekomst. Voor Reiger Boys geldt dat ervaring en leren dit seizoen het belangrijkste is. De potentie is aanwezig nu nog de uitvoering. 
 
Team Alkmaar/Sportstars - Reiger Boys (7-2)
1-0 Milenca van Ee
2-0 Milenca van Ee
3-0 Marit Kunst
4-0 Milenca Van Ee
5-0 Sue-Ranie Hok A Hin
6-0 Milenca van Ee
6-1 Myrusha Victoria
7-1 Inge Woldhuis
7-2 Chantal Hendriksen
 
Volgende week (vrijdag 15 september) speelt Reiger Boys de eerste wedstrijd in de competitie tegen Exstudiantes uit Zwolle. Nieuwkomer in de eredivisie. Locatie is Sporthal Waardergolf in Heerhugowaard. Aanvang 21:30 uur.
09-09-2017 08:55:42
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter