Nieuws

TPP en KTP Nieuw Roden strijden om super cup

Vrijdag 31 Augustus opent het eredivisie seizoen in Rotterdam met de Supercup tussen landskampioen TPP en bekerwinnaar KTP Nieuw Roden. Voor het eerst in jaren weer apart van de bekerwedstrijden. De wedstrijd wordt gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam.

In Rotterdam was het een boeiende zomer. De zaalvoetbaltak van vv Pernis fuseerde met TPP zodat TPP naast de mannentak ook met de vrouwen in de eredivisie kan uitkomen. Veel voordelen voor de vrouwen van coach Sharon van Zadelhoff. De vrouwen spelen vanaf heden in het Topsportcentrum, kan er aansluiting worden gevonden met het sportbedrijf en kunnen samenwerkingen met diverse instanties op worden gezet. Ook wat betreft sponsoring liggen er meer mogelijkheden in het Rotterdamse. Voor iedereen dus een win-win.

TPP versterkte zich afgelopen zomer met Sheyenne Ledes. De rest van de selectie bleef volledig intact. Ook Suzanne Bakker die vorig seizoen vanwege haar coach activiteiten veel wedstrijden miste is er weer volledig bij.
Bekerwinnaar KTP Nieuw Roden trok maar liefst drie vrouwen aan. Mariëlle Miedema en Nancy Loth kozen voor een terugkeer naar de blauwen uit Drenthe. Aline van den Berg (ex- Heerenveen veld) sluit als nieuweling aan bij de Formatie uit Nieuw Roden. Daartegen staat wel het vertrek van Renee Huizinga die koos voor een geweldige kans in de hoogste Spaanse zaalvoetbalcompetitie. Linda Visser en Sanne Bijlstra zijn gestopt. Jildau Huitema is deze zomer geopereerd aan haar knie en moet helaas dit seizoen nog toekijken.

Boeiend duel
De duels tussen beide verenigingen staan altijd bol van de spanning. In de halve finale van de play-offs was TPP (toen nog Pernis) te sterk voor KTP dat het seizoen als koploper eindigde terwijl KTP weer te sterk was voor TPP in de bekerfinale. De supercup gaat dus ook wel echt tussen de twee beste ploegen van afgelopen seizoen.

Coöperatie
Naast de wedstrijd is er nog meer te beleven. Zo is er het mediamoment voor de speelsters van de eredivisie voor de website en andere media en organiseert de coöperatie een side-event waar  de officiële lancering van de Coöperatie plaatsvind.
 
Seizoensprijzen
Na afloop van de wedstrijd worden ook de seizoensprijzen voor het eerst door de coöperatie uitgereikt. De topscoorster, beste speelster, talent van het jaar, beste keepster en coach van het jaar zullen hun prijs ontvangen. De prijzen worden door de KNVB beschikbaar gesteld.

Een meer dan mooie gelegenheid om de wedstrijd te bezoeken. U bent  van harte welkom. De entree is gratis. Aanvang van de wedstrijd is 20:30 uur.

Foto's: vrouwenzaalvoetbal.nl
30-08-2018 19:08:20
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter