Nieuws

Round-up bekerronde 1: KTP Nieuw Roden VR2 stunt tegen Futsal Apeldoorn

Afgelopen maandag en woensdag stond de eerste ronde van de bekerwedstrijden op het programma. Grootste verrassing was het tweede team van KTP Nieuw Roden die Futsal Apeldoorn uit de beker tikte na strafschoppen.

Maandag won Exstudiantes Zwolle van de altijd meespelende Hoofdklasser Mazzelstars met 1-5. Futsal Apeldoorn VR2 en Avanti / ophetwad.nl eindigde verassend in 3-3 waarna eredivisionist Avanti zich door middel van strafschoppen plaatste voor de volgende ronde.

Woensdag werden er derby's in Noord-Holland gespeeld. Een gehavend Reiger Boys / Woest VR2 wat ondersteund werd met diverse speelsters uit andere teams verloor met 2-9 van Team Alkmaar / Sportstars.nl. Er was verder weinig over te zeggen want de weerstand van Reiger Boys VR2 was te laag. Hovocubo verloor met penalty's van Reiger Boys / Woest VR1. Na een 2-0 voorsprong werd het steeds sterker spelende Reiger Boys pas in de laatste 5 minuten trefzeker. Dit kwam vooral doordat de uitstekend debuterende keepster Dionne Vasmeer de ploeg meermaals redde van een eerder tegen doelpunt. Bij de penalty's miste Marjan Brouwer op Jacky Reus waardoor we de Heerhugowaarders in de volgende ronde terugzien.

In Eindhoven verloor hoofdklasser Totelos met 3-5 van OS Lusitanos. Drachter Boys maakte het zichzelf nog lastig. Na een 4-1 voorsprong door onder meer twee goals van Jessie Prijs kwam ZVV Den Haag nog goed terug tot 4-3. Toch was het niet genoeg voor de Hagenezen om de Noordelingen uit Drachten uit de beker te gooien.

Verrassing van deze ronde was KTP Nieuw Roden VR2. De ploeg met talenten van de zaalvoetbalclub spelend in Leek kwam in de reguliere speeltijd tot 1-1 tegen eredivisionist Futsal Apeldoorn. De ploeg won uiteindelijk met strafschoppen wat zorgde voor een plaats in de volgende ronde van de beker en een klein feestje in de kleedkamer.

Geplaatste ploegen
Exstudiantes Zwolle / Cycloon
Team Alkmaar / Sportstars
Avanti / ontdekhetwad.nl
Reiger Boys / Woest
Drachtster Boys/HR Piping
Os Lusitanos
KTP Nieuw Roden VR2
KTP Nieuw Roden VR1  (uit supercup)
TPP Rotterdam (uit supercup)
Drs. Vijfje (vrijgeloot)

Volgens onze berekening spelen 4 ploegen een tussenronde die wordt vastgesteld in de week van 26 t/m 30 november.
Foto's: Paul van der Molen
07-09-2018 07:54:39
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter