Nieuws

Os Lusitanos speelt gelijk tegen landskampioen TPP Rotterdam.

In Amsterdam heeft er een wisseling van de wacht plaats gevonden. Nuno Ferreira heeft het coach stokje van Karin Beverwijk overgenomen. En er zijn nieuwe speelsters toegevoegd aan de selectie en er zijn meiden doorgeschoven van andere team. Op die manier beschikt Nuño over een grote selectie.

TPP Rotterdam, voorheen bekend als zvv Pernis moest het deze wedstrijd stellen zonder aanvoerster Vivienne Knegtmans.Verder waren er de bekende gezichten van TPP Rotterdam, met aan het roer Sharon van Zadelhoff. Nog net door haar collega´s gekozen als beste coach van het afgelopen seizoen.

De eerste helft werd gekenmerkt door kansen. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en het spel gonst op en neer. Een counter van Petra en Gilanne Louwaars beland helaas op de paal. Lindsey Boode keept een uitstekende eerste helft en weet nog net een verraderlijke terugspeelbal van Wendy Remert uit de goal te tikken. Diezelfde Wendy krijgt daarna nog een grote kans, maar krijgt de bal net niet lekker mee. Vlak voor rust is het Bouchra Moudou die haar inzet gekeerd ziet worden, maar de zeer attente Latoya Babel weet alsnog de bal achter keepster Bianca Troost te schieten. En zo gaan beide teams rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft laat TPP Rotterdam zien waarom zij altijd een team zijn waar rekening mee gehouden moet worden. De teams staan nog geen vijf minuten op de mat en de Rotterdammers scoren de gelijkmaker. Daarna gaan beide teams helemaal los en spelen om te winnen. Wederom scoort TPP Rotterdam en ze pakken hiermee de voorsprong in de wedstrijd. De thuisploeg recht de rug en zet aan. Verschillende kansen belanden op de lat of op de paal. De jonge debutante Wendy Remert schudde alle zenuwen en frustratie van haar af en zorgde voor de gelijkmaker. 2-2. Het publiek ging helemaal los. Een geweldige sfeer in de Aristos hal. Bouchra Moudouvoelde de sfeer goed aan en gaf het publiek wat ze wilden. Met een geweldige actie zette zij haar ploeg waar op voorsprong. 3-2. 
Maar TPP is TPP en met nog 5 seconden op de klok werd de gelijkmaker achter Lindsey in getikt. Eindstand 3-3.

Een geweldige eerste wedstrijd van het seizoen. Volgende week zal het team in Alkmaar de degens kruisen met Team Alkmaar.
Foto's: Os Lusitanos
22-09-2018 20:30:36
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter