Nieuws

Winst voor Futsal Apeldoorn tegen Reiger Boys / Woest (3-1)

APELDOORN - op vrijdag 28 september speelde Apeldoorn opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal kwam Reiger Boys/Woest op bezoek. Beide teams bezaten 3 punten en wilde dit aantal vanavond graag verdubbelen. Daarnaast zagen we een nieuw gezicht aan Apeldoornse zijde, Robbin is als assistent trainer toegevoegd aan de staf. Verder aan onze zijde dezelfde namen die de strijd aan gingen.


Na een scherpe warming-up startte de wedstrijd. De eerste minuten is het een beetje aftasten, er is voor beide teams veel tijd om zorgvuldig op te bouwen.

Over de gehele 1e helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Maar hard werken, overtuiging en vliegwerk van de keeper zorgde lang voor de 0-0 stand. Zo werd een hard schot op het nippertje geblokt door een gestrekt been van de goed oplettende verdediger van Reiger Boys.
Tevens volgt er nog een snoeiharde bal op de paal, die door menigeen al geteld werd. Na de dreigende fase van Apeldoorn herpakt Reiger Boys zich en staat weer in de organisatie.

Ondanks de kansen kreeg Apeldoorn niet de controle over de wedstrijd en bleef Reigers boys dreigend. Zo noteerde ook de bezoeker een aantal mogelijkheden en handje vol afstandsschoten. Dit leverde alleen weinig echt gevaar. De enige echt gevaarlijke uitbraak in de eerste helft werd door een vlijmscherpe tackle van Maud Sakbal onschadelijk gemaakt. Een speelster in het geel leek alleen af te kunnen gaan op de Apeldoornse keeper af te kunnen, maar door een snelle omschakeling wist Maud het echte gevaar dus te voorkomen.

Toch zou er geen 0-0 stand op het scorebord staan in de rust. Vlak voor rust opnieuw een aanval van de thuisploeg. Ditmaal komt de bal via links op de helft van de tegenstander. Na een breedte bal volgt een ongelukkige botsing van twee spelers van Reiger Boys. De speelsters blijven daarna op de grond liggen, waardoor de bal een vrije doorgang vindt naar Sanne Amersfoort. De bal ligt voor de voeten van de rechterflank speelster; een aarzeling, twijfel, schieten of toch niet. Het schot wordt gelost en de bal verdwijnt in de linkerhoek van de goal, 1-0.

De tweede helft en een veel opportunistischer Reiger Boys, terwijl Apeldoorn probeert de goede eerste helft voort te zetten. Maar wie dacht aan spektakel, kwam bedrogen uit. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Pas na 13 minuten kon er weer gejuicht worden toen de Apeldoornse formatie de marge verdubbelde. De ontlading was groot, maar nog binnen de minuut werd de ploeg weer met beide voeten op de grond gezet en tekende de bezoeker via Sanne Brands voor de 2-1.
Na die goal ging Reiger Boys met nog meer druk spelen en het zette Apeldoorn terug op eigen helft. De wedstrijd kon alle kant op met gevaarlijke momenten voor de bezoekers of een dodelijke counter aan Apeldoornse zijde.

Vanuit de druk kregen de bezoekers 3 uitgelezen kansen om langzij te komen. 
Een schot van dichtbij werd gered door keepster Jantien van der Zijden. Daarna een bal hoog voorlangs. De bal leek voorbij alles en iedereen te vliegen, maar raakte onderweg (onverwachts) het hoofd van een van de bezoekers. De bal leek verdwenen, tot het geluid van een bal die op de lat uiteen spatte... De Apeldoornse ploeg komt daar goed weg.

Terwijl de klok verder tikt opnieuw een grote kans voor de bezoekende ploeg. De bal werd door het centrum naar de aanvallende 5 gespeeld, welke behendig op rechts weg draaide bij haar verdediger en op 5 meter van het doel, de hoek voor het uit zoeken had. Het schot kwam, maar de snel handelende keeper verkleinde haar doel goed, pakte het schot en verwerkte deze goed naar de zijkant.

Vlak daarna toch die goede uitbraak voor Apeldoorn en de bevrijdende 3-1. 
Apeldoorn wint en pakt zo opnieuw 3 punten in een wedstrijd waarin vooral vanuit de organisatie werd gespeeld en zichtbaar was dat de formatie van Muammer Ertan kleine stapjes vooruit maakt.

Dat er nog wel het een en ander te leren was vond ook Sabine Gerrits die genoot van de winst: "Het was een goede wedstrijd, al moeten we wel wat minder risico gaan nemen, maar we groeien elke week zowel als team en als individu. Al met al een heerlijke wedstrijd waarbij we zowel goed voetbal als strijdlust hebben laten zien".

Wedstrijdstatistieken:

20' ⚽ Sanne Amersfoort 1-0
33' ⚽ Angela van Rooij 2-0
34' ⚽ Sanne Brands 2-1
37' ⚽ Eefje van den Nieuwenhof 3-1
Foto's: Futsal Apeldoorn
30-09-2018 10:48:18
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter