Nieuws

TPP-Rotterdam wint Zuid-Hollands onder onsje! (6-1)

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd TPP Rotterdam- ZVV Den Haag op het programma. De eerste competitie thuiswedstrijd voor de dames uit Rotterdam in deze competitie.

Vorige week waren de Rotterdamse dames afgereisd naar Amsterdam en hebben toen genoegen moeten nemen met 1 punt. Het is nog vroeg in het seizoen maar elke wedstrijd wil je winnen en zeker als je thuis speelt in het mooie Topsportcentrum.

De dames van ZVV zijn nieuw in de competitie. De debutant werd vorig jaar kampioen in de hoofdklasse en merkte al gauw dat de stap naar de eredivisie groter is dan wellicht verwacht. Dat hebben de dames van ZVV vorige week al ondervonden toen het met 1-5 verloor van Hovocubo. De dames van TPP konden er dan ook op rekenen dat de Haagse dames punten kwamen halen.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er gesproken in de kleedkamer hoe en wat de Rotterdamse dames te doen stond. De koppen stonden dezelfde kant op en iedereen wilde een lekkere wedstrijd spelen. De sfeer zat er goed in. En ondanks de niet geheel gevulde tribune maakte de supporters van TPP er een gezellige boel van.

De wedstrijd kon beginnen. Beide teams miste wat speelsters maar er waren genoeg opties over om er een mooie wedstrijd van te maken.

De wedstrijd begon met een heel laag tempo. De bal ging rustig over en weer en TPP maakt geen gebruik van de ruimtes die ze kregen. De keeper van de Haagse formatie werd een aantal keer getest of ze goed warm was maar meer dreiging kwam er niet. Tot de 8ste min. Een doorbraak van ZVV. De bal werd simpel verloren door TPP en er werd snel gecounterd door ZVV. Na een goede uitgespeelde situatie scoorde ZVV.

Je kon duidelijk merken dat de meiden uit Rotterdam het hier niet mee eens waren want het niveau werd een tandje opgeschroefd. Nog geen min later werd er door TPP de bal op het doel geschoten en keepster Lisa Franken probeerde de bal uit de lucht veilig te stellen maar Francisca Schols stak hier een stokje of moet ik zeggen kopje voor. Zij was scherp en kopte de bal alsnog het doel in. 1-1!


Het niveau was dan iets omhoog gegaan maar nog niet wat het hoort te zijn. De basis afspraken binnen de Rotterdamse formatie werden niet goed uitgevoerd en daardoor bleef het spel over en weer gaan.  Het zag er vooral uit alsof de meiden heel moe waren . In de 12e min was daar dan toch Jennifer Oliviera die een einde maakte aan de redelijk saaie wedstrijd door de Rotterdamse formatie bij de hand te nemen en de druk op te hogen. Zij zette de stand op 2-1. Je zag de dames van TPP steeds sneller en scherper spelen en drongen de meiden van ZVV steeds verder terug. Met 2-1 op de klok gingen ze rusten en zich voorbereiden op de 2e helft.

In de kleedkamer werd gesproken over wat er fout ging. Want als ervaren eredivisionist moet je bij deze wedstrijden met kop en schouders er boven uit steken. De meiden besefte heel goed wat er moest veranderen en gingen met een positief gevoel de 2e helft in.

Er kwam een heel ander TPP de kleedkamer uit. De druk werd maximaal opgevoerd. De basis zaken werden geperfectioneerd en vooral het plezier was zichtbaar. ZVV had op dit moment niks meer te vertellen en was druk bezig met verdedigen. Nieuwe TPP aanwinst Nikki de Roest mocht haar debuut gaan maken en werd ingebracht. Je mag er vanuit gaan dat coach Sharon van Zadelhoff weet wat ze doet en alleen iemand laat debuteren als ze daar 100% zeker achter staat. Dit werd meteen overduidelijk. In de 32ste  min wordt de bal strak voorgeven en de net ingebrachte Nikki tikt de bal in de verre hoek. 3-1. Wat een droomdebuut. Vanaf dit moment was TPP niet meer van de bal te krijgen. Elk duel werd gewonnen en omgezet tot een gevaarlijke situatie waarbij keepster Roxanne Monkou de hoop op een grote uitslag in de weg leek te staan. De keepster keepte dan ook een prima wedstrijd.

Maar het een aantal doelpunten konden niet uitblijven want TPP was op dreef. Het was dan ook Shayenne Ledes die de keepster van ZVV ongemakkelijk veraste met een hakballetje (die ten strengste verboden zijn bij TPP;-)) die tussen de benen van de keepster in het net verdween. 4-1! Nog geen minuut later was het Felicia Sedighi die de stand op 5-1 zette door de bal het net in te rammen. Dit was een prettige opsteker voor de speelster van TPP die de eerste helft wat ongelukkig speelde maar door de nodige dosis suiker in de rust zich zelf herpakte en dus terecht scoorde!
 
Uiteindelijk maakte Nikki de Roest de score compleet door nogmaals te scoren in haar debuut.  In de 40ste min nam zij de 6-1 voor haar rekening en de wedstrijd was hiermee gespeeld.

Niet omdat het scoren er niet meer inzat maar omdat deze werd afgefloten door scheidsrechters. De 3 punten zijn binnen en de dames van TPP kunnen zich met een goed gevoel gaan opmaken voor de topper van volgende week, tegen KTP die onlangs nog de supercup weg snoepte.
Foto's: Aangeleverd TPP
01-10-2018 09:03:42
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter