Nieuws

Slechte competitie start Fc Gelre

DOETINCHEM - Een totale off-day van FC Gelre en een tactisch sterk KTP Nieuw Roden omschrijven de wedstrijd het beste. We weten dat KTP een goede tegenstander is en dat het niet raar is dat wij het daar moeilijk tegen zouden hebben, maar de manier waarop wij speelden was niet best. 


We begonnen aan de wedstrijd zonder onze coach Jozua Johannis. Zij broer Robert nam hem waar, waarvoor Bedankt :)
Er ontstond vrij snel een spelbeeld waarin KTP terug zakte en loerde op de counter en waarbij Gelre veel balbezit had. Dit balbezit leidde alleen tot vrijwel geen kansen. Het spel was traag en zonder creatie. Wij waren gewoon simpelweg niet in staat om voor verrassende dingen te zorgen. Dit lag enerzijds aan ons zelf, maar het was ook zeker de verdienste van KTP.
En tot overmaat van ramp scoorde wij zelf de eerste goal voor KTP. Gevaarlijk balverlies halverwege het veld leidde tot een snelle uitbraak van KTP. De bal werd voor de goal langs gespeeld en binnengelopen door een Gelre speelster. Vlak daarna kon KTP de 0-2 maken, maar die bal ging via de paal naast. Verder waren er eigenlijk geen kansen en we gingen rusten met een stand van 0-1.

Het aanwezige publiek hoopte in de tweede helft een sterker Gelre uit te kleedkamer te zien komen. Maar helaas bleek daar niets van waar te zijn. Binnen 1 minuut zette KTP de uiteindelijk eindstand van 0-2 op het bord. 
Het spelbeeld uit de eerste helft ging verder in de tweede helft. Pas de laatste paar minuten ontstonden er een schietkansen voor Gelre. Maar de keepster van KTP hield haar goal schoon. Ook met een meespelende keepster wisten we niets af te dwingen. 

Dat we van KTP verliezen is geen schande, maar laten we er maar op hopen dat de manier waarop een incident is geweest.
Volgende week gaan we in ieder geval volle bak aan de slag! We spelen dan een uitwedstrijd tegen nieuwkomer Exstudiantes Zwolle.

Doelpunten:
12. 0-1 Marley Renner (ed.)
21. 0-2 KTP (ons onbekend)
16-09-2017 12:48:07
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter