Nieuws

Wat de stand is……….. betekend niet zo heel veel! (2-4)

Voorafgaand aan de wedstrijd waren er veel mensen die deze wedstrijd als een zekere driepunter voor de dames van TPP-Rotterdam hadden voorspelt. Het tegendeel werd bewezen door de strijdlustige ploeg uit het verre Stiens.

De wedstrijd werd met een hoog tempo begonnen en de dames uit Rotterdam lieten vanaf moment één zien wat de intentie was. De gasten zonder punten weer huiswaarts sturen. Met hoog bal tempo en druk vooruit werd na 2 minuten al de eerste kans op het papier gezet, afkomstig van de altijd vooruitdenkende en vlotte Felicia Farhad Sedighi. Het waren achtereenvolgens Suzanne Bakker, Jennifer Oliveira en Shayenne Ledes die de volgende kansen op hun naam konden zetten. Het doelpunt bleef echter achterwege. De dames van Avanti lieten zich niet van de wijs brengen door het hoge tempo en de drang naar voren door de dames van TPP-Rotterdam. Avanti bleef trouw aan hun duidelijk gekozen tactiek.

Inzakken en wachten op de counter kansen. Het was dan ook de voor Avanti spelende Shi Shut Hau die de score opende en in de 8 ste minuut van de wedstrijd de 0-1 op het scorebord wist te zetten. De dames van TPP bleven aandringen maar moesten helaas in de eerste helft hun meerdere erkennen in Avanti. Onder andere door de zeer goed keepende Judith Trinidad. Het engeltje op de lat en de paal waren ook niet onschuldig aan deze ruststand.

Dat TPP-Rotterdam in de tweede helft de vele kansen van de eerste helft moest gaan omzetten in doelpunten was een feit. Wederom was het spelbeeld veel balbezit voor TPP-Rotterdam en een op eigen helft inzakkende, op een snelle counter wachtende Avanti. Toch was daar dan eindelijk in de 26 ste minuut een goede combinatie tussen Shayenne Ledes en Jennifer waarbij de laatste goed wegdraait en onberispelijk de bal in de kruis van het doel schot. 1-1 en de dames van TPP-Rotterdam wisten dat ze nu moesten doorpakken. Het was echter weer Avanti die geduldig en strijdlustig bleef verdedigen en wachten op die ene mogelijkheid. Een misverstand aan de zijde van TPP-Rotterdam en een attent Avanti zorgden in de 32 ste minuut, tegen het spelbeeld in, wederom
voor een achterstand voor de dames van TPP. De Rotterdammers konden weer opnieuw beginnen. Met nog 7 minuten op de klok besloot coach Sharon van Zadelhoff voor een andere tactiek te kiezen. Het was deze keuze waardoor Suzanne in de 35 ste minuut door haar team in stelling werd gebracht en de 2-2 stond op het scorebord. Het duurde niet veel langer of dezelfde Suzanne kon aanleggen voor de 3-2. De ontlading bij de TPP dames volgde echter pas na de 4-2, welke in de 40 ste minuut door Jennifer in het net werd gelegd.

Het was een zware wedstrijd en ook nu bleek wederom dat de stand in de competitie niets zegt. Net als vorig seizoen kwamen de dames uit Stiens naar Rotterdam om de punten mee naar huis te nemen.
 
Ditmaal mocht het niet lukken maar lang zal het zeker niet duren voordat de ploeg uit Stiens, met hun tomeloze strijd- en werklust, hun eerste driepunten zal halen.
Foto's: Aangeleverd TPP
30-10-2018 07:02:40
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter