Nieuws

Vliegende start voor Avanti.

Stiens - Een sterk begin van de competitie voor Avanti. Onder leiding van de nieuwe trainer Jos Alkema wist Avanti de eerste punten thuis te houden. (7-3) Avanti begon de wedstrijd erg sterk met veel druk, er werd dan ook veel gevoetbald op de helft van Pro Futsal Club. 

Na twee gemiste kansen in de eerste vier minuten wist Avanti in de 5e minuut de openingstreffer te maken die op naam kwam te staan van Si Shut Hau. Kim Poepjes die de selectie heeft versterkt en haar eerste competitie wedstrijd voor Avanti speelde schoot in de 6e minuut net naast maar wist in de 8e minuut haar eerste doelpunt te maken. Kim kwam oog in ook met de keepster van Pro Futsal Club die de bal in eerste instantie stopte maar los liet waardoor Kim in de rebound zorgde voor de 2-0. Marije de Boer zette Avanti in de 18e minuut op een ruime voorsprong van 3-0, waarna Avanti ook direct een time-out aanvroeg. Even de boel op scherp houden (zal Jos gedacht hebben?) Toch kwam vlak voor rust het eerste doelpunt voor Pro Futsal Club door Sanne Amersfoort. 

Na de rust wist Kim de voorsprong verder uit te breiden naar een stand van 4-1 (22e minuut). De druk van Pro Futsal Club nam toe, uit ballen werden snel weer het spel ingebracht en het tempo enorm verhoogt. Hierdoor ontstond er meer ruimte en werd Avanti gedwongen om achteruit te spelen. Toch brak Avanti weer uit en wist Judith Trinidad in de 26e minuut te scoren (5-2). Avanti ging wat slordiger spelen en er ontstonden veel ruimtes Pro Futsal Club maakte hier dan ook dankbaar gebruik van en na een paar missers kon in de 29e minuut Barbera Roemeon de 5-2 op haar naam schrijven. Het was een minuut waarin veel gebeurde want naast het doelpunt kreeg na een tackel Erika Koetsier een gele kaart. Margriet Roos maakte de 6-3. Met haar derde treffer zette Kim Poepjes de eindstand op 7-3.

Het was een mooie eerste wedstrijd! Volgende week spelen we onze eerste uitwedstrijd en reist Avanti af naar Alkmaar waar ze het tegen Team Alkmaar/Sportstars zal opnemen.
16-09-2017 15:06:15
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter