Nieuws

Oranje zaalvrouwen winnen met 4-0 van Tsjechië

In een redelijk gevulde sporthal Fitland XL te Sittard won het Nederlands Vrouwen Zaalvoetbalteam tegen een Tsjechië met 4-0.

De zaalvoetbalsters begonnen sterk aan de wedstrijd. Gaven goed druk en dat leverde na een minuut of 5 een eerste treffer op. Een schot van Vesna Veltrop werd gepareerd en uiteindelijk ingeschoten door aanvoerster Milenca van Ee. Ook debutante Amber Bandringa speelde goed in het blok waarin Jessie Prijs het 4-tal compleet maakte.

De Tsjechen gaven niet echt thuis. En Oranje bleef makkelijk op de been. En als er dan al een schot kwam van de Tsjechische vrouwen was daar altijd nog Bianca Troost om de bal te pareren.

Ook nieuweling Laura de Groen maakte een goede indruk die in een blok speelde met Arte Breuren, Aaike Verschoor en Priscilla de Vos.

2de helft
Na rust een nieuw blok met 3 debutanten. Sanne Brand, Bouchra Moudou en Nancy Loth vormden samen met Jennifer Oliviera een fris blok. En zo speelden ze ook. In de minuten die volgden kreeg het blok meerdere kansen en ontlokte ook enkele overtredingen. Ook de 2-0 werd nog net voor de blokwissel gescoord. Jennifer Oliviera maakte de goal. 

Na de goal leek Oranje de schroom helemaal van zich af te gooien. Een goede interventie van Vesna Veltrop waarna een voorzet volgde op Milenca van Ee die binnen de minuut na de 2-0 ook de 3-0 achter de Tsjechische keepster kon schieten.

De Tsjechen kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas. En moesten ook nog voorzichtiger gaan spelen toen er 5 overtredingen op het bord stonden. Een overtreding op Nancy Loth zorgde voor een 10-meter trap die jammerlijk werd overgeschoten door Sanne Brand.

De 4-0 kwam uiteindelijk uit de kluts voor de goal. Opnieuw kon Milenca van Ee met een halve lob haar hattrick compleet maken.
De resterende minuten genereerde de Zaalvoetbalvrouwen nog meer kansen maar wist het niet te scoren en is het eigenlijk een wonder dat het "slechts" op 4-0 bleef staan.

Morgen gaan de Oranje Zaalvoetbalvrouwen op herhaling opnieuw in de Fitland XL hal te Sittard dan is de aanvang om 20:00 uur.
Foto's: Wiebe Kooiker
02-12-2018 16:26:11
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter