Nieuws

Zaalvoetbalsters opnieuw te sterk voor Tsjechië (4-1)

De zaalvoetbalsters van het Nederlandse team hebben het tweeluik met Tsjechië prima afgesloten. Net als een dag eerder werd er in Sittard vier keer gescoord: 4-1.

Coach Marius Privee gebruikte de tweede oefeninterland om enkele andere speelsters aan het werk te zien. Zo kreeg keeper Jantien van der Zijden van Futsal Apeldoorn een plekje in de basis.

Productieve minuut
Minuut 9 van de eerste helft was een productieve. Eerst opende Bouchra Moudou de score en niet veel later was het opnieuw raak:. Deze keer was het Arte Brueren die succesvol was: 2-0.  

Wat de Tsjechische ploeg een dag eerder niet lukte, daar slaagde het nu wel in: scoren. Een minuut na de dubbele treffer van Oranje, verkleinde Tereza Honkova de marge tot slechts één.
 
Op slag van rust maakte Laura de Groen – die een dag eerder tot één van de zes debutanten behoorde – haar eerste interlanddoelpunt. Zodoende was het verschil weer twee: 3-1.

Slotakkoord
Jessie Prijs zorgde in de tweede helft voor het slotakkoord, door de 4-1 aan te laten tekenen. Al met al kunnen de zaalvoetbalvrouwen terugkijken op twee geslaagde wedstrijden.

Op 10 februari komen de vrouwen opnieuw in actie, dan is België de opponent.
 
Bron: onsoranje.nl
Foto's: Wiebe Kooiker
04-12-2018 07:58:06
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter