Nieuws

VV Pernis wint haar eerste competitie wedstrijd

De eerste competitiewedstrijd voor vv Pernis, vorig seizoen verliezend finalist play-offs, was tegen de versterkte hekkensluiter van vorig seizoen, Team Alkmaar / Sportstars.


Team Alkmaar / Sportstars begon voorzichtig aan de wedstrijd en probeerde  met veel loopwerk de altijd goed staande verdediging van vv Pernis uit elkaar te spelen. Pernis liet zich echter op geen enkele manier uit elkaar spelen en hield zich gedisciplineerd aan de, in de kleedkamer, gemaakte afspraken. 

Het was al in de vierde minuut van de wedstrijd dat Felicia Farhad Sedighi door, nieuwe captain, ViviĆ«nne Knegtmans diep werd gestuurd. De bal leek wat aan de harde kant, maar Felicia ging er toch vol voor.  Zij speelde de bal langs de uitkomende keeper Roxy Klaver en tikte vervolgens deze rustig in het doel (1-0). 
Team Alkmaar / Sportstars begon langzaam aan wat meer naar voren te verdedigen. Hierdoor ontstond er ruimte achter de verdediging waar Pernis opzoek ging naar de mogelijkheden. Het was dan ook in de 16de minuut dat, terug op het oude nest, Brit Bruinsma het duel won van Aaike Verschoor en met haar linker de bal achter de keeper van Team Alkmaar / Sportstars schot (2-0). 

In de tweede helft van de wedstrijd ging Team Alkmaar / Sportstars vol druk vooruit spelen en creĆ«erden hierbij wat mogelijkheden vanuit de tweede lijn. Het was de vertrouwde sluitpost Bianca Troost die deze schoten op haar doel eenvoudig wist te keren. Het spel ging wat meer op en neer en daar waar Team Alkmaar / Sportstars met schoten probeerde de gelijkmaker te maken, braken de dames van vv Pernis tot 5 keer aan toe uit in een twee tegen een situatie. De dames van Pernis beloonden hun discipline en snelle handelen helaas niet waardoor het nog lang spannend bleef. Het was Team Alkmaar / Sportstars die hierdoor meer vertrouwen kweekte en de druk er bij Pernis op zetten Met nog 3 minuten op de klok besloot Team Alkmaar / Sportstars met een vijfde veldspeler te gaan spelen in de vorm van de meevoetballende keepster.  Dit pakte voor de Alkmaarders niet uit zoals gehoopt en binnen  60 seconden lag de bal weer in het net bij Team Alkmaar / Sportstars. Het was ditmaal keepster Bianca Troost die met een knappe dropkick de bal in het net schot (3-0). 
Met nog twee minuten op de klok was de zege voor vv Pernis een feit. Zoals ze dat in Schiedam gewend is, scoorde Milenca van Ee nog en bracht hiermee de eindstand op 3-1. 

Volgende week spelen de dames van VV Pernis een uitwedstrijd tegen KTP Nieuw Roden. 

17-09-2017 16:27:30
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter