Nieuws

Alles valt op zijn plaats bij de vrouwen van Hovocubo

Met een flink vernieuwde spelersgroep was er in de voorbereiding toegewerkt naar de seizoensopening in Zwaag. Dat het teruggekeerde Os Lusitanos voornamelijk bestond uit het "oude” team van Zuidoost United was bekend en vooraf werd het duel dan ook niet als makkelijke opgave gezien.


Voor de ogen van een flink aantal supporters (optimistische tellers hadden het over 100) vielen er in de eerste helft weinig hoogtepunten te noteren, beide teams speelden solide zonder tot grote kansen te komen.

Aan de kant van Hovocubo was het vooral de 17-jarige keepster Aniek van ’t Hof die opviel met een aantal prima ingrepen bij mogelijkheden voor Michelle Playfair. Bij de keren dat Hovocubo zich aan de overkant meldde was Petra Verbeek een te grote sta-
in-de- weg. De wedstrijd moest dus in de tweede helft beslist worden, langzaam kreeg Hovo de overhand in de wedstrijd en met de nieuwe aanvoerder Dyanne Bito, spelend tegen haar oude club, voorop in de strijd leek het wachten op een doelpunt.

Nadat Benthe Huijsman uit een vrije trap de paal had geraakt was het even later nieuwkomer Gisela van Ankeren die bij een knap opgezette aanval bij de tweede paal de volledig vrij staande Eke Wardenaar vond. Wardenaar schrok zo van de opgelegde kans dat ze de bal pardoes teruggaf aan van Ankeren die geen moeite had om de bal in het lege doel te schuiven en zo de 1 – 0 liet aantekenen.
 
Het was een beloning voor het team wat in de tweede helft beter in de wedstrijd zat en Hovocubo kwam op 2 – 0 door een hard schot van Huijsman waar keepster Verbeek geen antwoord op had.

Omdat het talent in het doel van Hovocubo op alle pogingen van Os een antwoord had kon Hovocubo de wedstrijd nu uitspelen, Os Lusitanos stond lange tijd op vijf overtredingen en er kwamen in het laatste deel van de wedstrijd nog de nodige kansen om vanaf tien meter de score te verhogen maar dat lukte helaas niet.

De opluchting na het laatste fluitsignaal was groot, er was vooraf toch redelijk tegen dit duel opgekeken want de vraag was of alle nieuwe gezichten ook een team zouden vormen wat weerbaar was op het niveau van de eredivisie.

Dat antwoord werd voor de ogen van onder andere de kersverse bondscoach duidelijk gegeven, de blik wordt nu gericht op de wedstrijd van vrijdag tegen Pro Futsal Club.
 
Selectie Hovocubo:
Aniek van ’t Hof, Benthe Huijsman, Dyanne Bito, Melanie Snoeijink, Eke Wardenaar, Tamira
van Heerwaarden, Stephanie Buitendam, Bouchra Ait’lhou, Romy Schmidt, Mirella Siem-A-
Joe, Gisela van Ankeren.

Selectie Os Lusitanos:
Petra Verbeek, Soraya Wong-A- Liem, Nadia Amozlouf, Sharday Pattinasarany, Latoya
Mitchell, Nathalia Santibañez Vargas, Monique van der Rijst, Bouchra Moudou, Fouzia Taybi,
Michelle Playfair.
 
Foto Ferry Hoks
Foto's: Ferry Hoks
17-09-2017 20:07:56
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter