Nieuws

Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal - Overzicht speelronde 1

Het eerste weekend zaalvoetbal in de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal zit er weer op en een hoop verenigingen waren er ook wel aan toe om weer te gaan zaalvoetballen.

Verassing
De meest verrassende uitslag van dit weekend was misschien wel de uitslag van Avanti tegen Pro Futsal Club. De ploeg uit Stiens won met maar liefst met 7-3. Vorig seizoen eindigde de ploeg van trainer Jos Alkema onderaan de competitie. Dat beloofd nog wat voor dit seizoen.

Kampioenskandidaten
vv Pernis en Team Alkmaar / Sportstars speelden vrijdag tegen elkaar. Laatstgenoemde schaart zich dit jaar in het rijtje kampioenskandidaten. Vv Pernis gaat zoals altijd voor de top 4. De Alkmaarders moesten na de wedstrijd even slikken. De 3-1 overwinning was terecht.

Derby’s van het Noorden
De eerste derby van het Noorden van dit seizoen was de wedstrijd tussen Drachtster Boys en Drs. Vijfje. De Groningse studenten kwamen er mondjesmaat uit en konden het Drachtster Boys niet moeilijk maken. Drachtster Boys won met 7-0 mede door goals van Esther van Toledo en Jessie Prijs die beide 2 keer scoorden.

Nieuweling
Spanning vond je dit weekend in de Waardergolf. Reiger Boys speelde tegen nieuweling Exstudiantes die een leuke ploeg heeft. Bij Reiger Boys veel jonge talenten waaronder de 15-jarige Zoyla Barendse. Na een 1-4 voorsprong voor Exstudiantes begon Reiger Boys te draaien en kwam de ploeg van Niña George-Koek terug tot 3-4. De Zwollenaren hielden uiteindelijk stand ondanks drie goede kansen voor Reiger Boys in de laatste minuten.

Meespelende keepster
FC Gelre en KTP Nieuw Roden speelden vorig seizoen allebei play-offs. Dus beide ploegen moesten er gelijk staan. KTP speelde behoudend mede door een aantal afwezigen in de Drentse ploeg. Het won uiteindelijk met 2-0. Coach van Gelre Joshua Johannes probeerde de laatste 7 minuten met een meespelende keepster nog een andere uitslag te forceren maar dit is niet gelukt.

Guess who’s Back
Os Lusitanos is dit seizoen een oude/nieuwe debutant in de eredivisie. De ploeg trok zich vorig seizoen terug maar kon door het kampioenschap van vrouwen 2 toch weer instromen in de eredivisie. Dat deed het nog zonder succes. Hovocubo was met 2-0 te sterk voor de vrouwen uit Amsterdam.

Uitslagen:
Avanti/Keuning Advocaten - Pro Futsal Club 7-3
vv Pernis - Team Alkmaar/Sportstars 3-1
Hovocubo - Os Lusitanos 2-0
FC Gelre - KTP Nieuw Roden 0-2
Drachtster Boys - G.S.F.V. Drs. Vijfje 7-0
Reiger Boys - Exstudiantes Zwolle 3-4

Bron Foto: Facebook FC Gelre (met toestemming)
18-09-2017 08:05:06
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter