Nieuws

Drachtster Boys wint overtuigend van Hovocubo

Op vrijdag 29 september speelden Drachtster Boys en Hovocubo tegen elkaar. Beide ploegen wonnen hun eerste twee wedstrijden. Drachtster Boys scoorde tot nu toe al twaalf keer en Hovocubo kreeg nog geen tegengoals. 

Deze wedstrijd moest dus uitwijzen wat effectiever is; de krachtige aanval van Drachtster Boys of de solide verdediging van Hovocubo.

De wedstrijd werd gestart met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van erelid van Drachtster Boys, Schelte van der Wal.

Om 21.30uur trapte Hovocubo af voor de start van de wedstrijd. Beide ploegen wachtten de tegenstander op vanaf de middenlijn en ze lieten elkaar rustig in de wedstrijd komen.

Na drie minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor Drachtster Boys. Jessie Prijs kwam op snelheid opstomen en gaf de bal breed op Esther van Toledo. Keepster Aniek van ’t Hof kon redding bieden op haar inzet.
 
Niet veel later was het wel raak. Op aangeven van Esther van Toledo schoot Jessie Prijs van afstand op doel. Via een rug van de tegenstandster belandde de bal hoog in het doel; 1-0.

Nog geen minuut later verdubbelde Marian Meijer de score. Na een goede actie gaf Esther van Toledo de bal af bij de tweede paal waar Meijer de 2-0 binnen kon schieten.

Hovocubo moest tot halverwege de eerste helft wachten op haar eerste doelpoging. Een inzet van Bouchra Ait’lhou werd gered door Kim Schapelhouman.

Drachtster Boys bepaalde het tempo van de wedstrijd en toonde bij vlagen zeer verzorgd en effectief voetbal. Een aantal prachtige aanvallen verdienden een beloning, maar werden niet omgezet in doelpunten. Zeven minuten voor tijd lieten Esther van Toledo en Jessie Prijs weer eens zien hoe goed zij op elkaar ingespeeld zijn. Een goede 1:2 resulteerde in een schot van Prijs. Van ’t Hof had het nakijken en zag de bal in de verre hoek van het doel belanden; 3-0.

Het werd in de eerste helft ook nog 4-0. Een mooi uitgevoerde corner werd door Sieta de Vries voorgegeven en Marian Meijer kon van dichtbij binnentikken.

Hovocubo probeerde nog wat terug te doen voor rust maar de doelpogingen van Dyanne Bito werden goed gered door Kim Schapelhouman.

Na rust lag het tempo nog steeds erg hoog, maar liet Hovocubo zich nadrukkelijker zien. De eerste kans was dan ook voor de gasten. Dyanne Bito draaide goed weg bij haar tegenstander en schoot op doel. Schapelhouman liet wederom haar klasse zien en tikte de bal uit de kruising.

Aan de andere kant kwam Jessie Prijs op snelheid langs de zijlijn en gaf de bal voor op de tweede paal. Anita Vellema kon haar teen er net niet tegenaan zetten.
  
Diezelfde Vellema veroverde een minuut later de bal en gaf deze snel voor op Tjitske Sikma die oog in oog met Van ’t Hof op de keepster schoot.

Drachtster Boys wilde de score zichtbaar uitbreiden, maar de doelpogingen van Prijs, Sikma en van van Toledo werden gered door Van ’t Hof.

Met nog ruim twaalf minuten op de klok besloot de trainer van Hovocubo dat er iets moest gebeuren. Er werd een speelster klaargestoomd om de rol als meevoetballende keepster te vervullen.

Al snel kreeg Tamira van Heerwaarden hierdoor een goede kans, maar van dichtbij schoot zij de bal naast.

De counter werd snel uitgevoerd en Jessie Prijs liet zien met haar snelheid onverslaanbaar te zijn. Haar voorzet werd door Marian Meijer diagonaal hard binnengeschoten.

Hovocubo deed halverwege de tweede helft toch wat terug. Een voorzet van Dyanne Bito kwam via de kluts voor de voeten van Tamira van Heerwaarden terecht. Zij wipte de bal over de doellijn; 5-1.
 
Het antwoord bleef niet lang uit en wederom via een 1:2 tussen Esther van Toledo en Jessie Prijs scoorde Prijs de 6-1.
 
De eindstand werd uiteindelijk 6-2. Een hoge voorzet van Bito werd ongelukkig door Meijer in eigen doel gewerkt.

Al met al een goede wedstrijd van Drachtster Boys waarbij zij het publiek bij vlagen trakteerde op zeer aantrekkelijk en verzorgd voetbal.
 
Volgende week speelt Drachtster Boys tegen Gelre in Wehl. Hovocubo krijgt Team Alkmaar/Sportstars op bezoek.

Selectie Drachtster Boys: Kim Schapelhouman, Richelle Gordijn, Anita Vellema, Rianne Mulder, Sieta de Vries, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Atty Eelkema.

Selectie Hovocubo: Aniek van ’t Hof, Benthe Huijsman, Dyanne Bito, Melanie Snoeijink, Eke Wagenaar, Suzanna Deckers, Tamira van Heerwaarden, Bouchra Ait’lhou en Gisela van Ankeren.
Foto's: Romke Visser
01-10-2017 18:23:50
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter