Nieuws

Zoyla Barendse groeibriljant bij Reiger Boys.

15 jaar en een paar maanden is Zoyla Barendse van Reiger Boys. Dit talent heeft inmiddels in beide thuiswedstrijden haar opwachting gemaakt en scoorde zelfs de belangrijke 2-2 tegen Os Lusitanos. Zoyla is één van de meiden uit de succesvolle meiden zaalvoetbal opleiding van Reiger Boys waarvan inmiddels al vijf meiden hun debuut in vrouwen 1 hebben gemaakt dit seizoen. 

Tien vragen aan Zoyla.

1. Waar kom je vandaan? 
Ik ben geboren in Poeldijk (zuid-holland) hier deed ik aan judo. Toen ik vijf jaar was verhuisde ik met mijn ouders en drie oudere broers naar Middenmeer voor mijn vaders werk. Ik begon toen ik 6 jaar was met voetballen bij Flevo Middenmeer. Dit kwam omdat mijn broers ook allemaal op voetbal gingen, ik het ook wel heel leuk vind en omdat we in Poeldijk al af en toe voetbalden.

2. Waar speel je op het veld?
Ik speel nu bij FC Medemblik in de JO-17-1 en mijn positie is voorstopper. Ik ben het enige meisje in het team maar de jongens zijn heel aardig tegen mij.

3. Wat voor school doe je?
Ik zit in klas V4w van het Tabor College Werenfridus in Hoorn. Ik doe tweetalig Antheneum met een NG/NT (Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde en Biologie) profiel.

4. Wat doe je naast school en voetbal?
Ik heb niet heel veel tijd naast school en voetbal maar als ik tijd over heb kijk ik graag Netflix of doe ik spelletjes met mijn familie.

5. Je zou dit seizoen beginnen in de MO15 hoe snel kan het gaan?
Ik had al gehoopt dat ik toch in de MO-17 zou mogen gaan voetballen en toen ik eenmaal hoorde dat ik dat mocht, was ik heel blij. Dat ik mee zou mogen doen met Vrouwen 1 had ik nooit verwacht het was slechts ergens een verre droom. Nu ik ook mijn eerste doelpunt hebt gemaakt is natuurlijk helemaal super.

6. Hoe is het om met oudere meiden te trainen en spelen?
Ik heb geen probleem om met oudere meiden te trainen en te spelen, ik word goed opgevangen en bij Medemblik deed ik ook al vaak mee met 4 jaar oudere meiden en heb daar ook al een keer meegedaan met Vr1 (2de klasse zondag).

7. Hoe zorg je dat je elke keer weer bij Reiger Boys komt om te trainen en te spelen.
Mijn hele lieve ouders brengen en halen mij elke keer weer. Ik ben heel dankbaar dat ze zorgen dat ik elke week, twee keer, kan zaalvoetballen bij Reigerboys.

8. Reiger Boys MO-17 speelt in een jongenscompetitie O17 hoe verhoudt dit zich met de vrouwen eredivisie?
Bij de vrouwen Eredivisie gaat het er wel harder aan toe en zijn er ook andere regels. Bij de jongens moet je anders gaan voetballen omdat je het fysiek en op snelheid niet wint, je moet een andere manier zoeken. Ik vind dat de MO-17 dat al best goed doet.

9. Wat zijn je verwachtingen voor jezelf voor de rest van het seizoen.
Ik verwacht me goed te ontwikkelen in de zaal en op het veld omdat ik met goede teams train en speel. 

10. Wat is jouw zaalvoetbal droom?
Mijn zaalvoetbal droom is om ooit voor Nederland uit te mogen komen. Ik leg de lat hoog voor mezelf maar het lijkt me prachtig om voor mijn land uit te komen.

Foto's: Paul van der Molen
10-10-2017 15:22:08
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter