Nieuws

Drachtster Boys gastvrouw Europa Cup voor zaalvoetbalvrouwenteams.

Na het EK voor vrouwen op het veld krijgt Nederland opnieuw een prachtig toernooi. Namelijk de Europa Cup voor zaalvoetbalvrouwenteams. Landskampioen Drachtster Boys is volgend jaar april gastvrouw van het toernooi om de Europa Cup voor zaalvoetbal vrouwenteams.


Drachtster Boys won afgelopen seizoen voor het eerst in de geschiedenis de KNVB beker en de landstitel en mag nu namens Nederland uitkomen in het Europa Cup-toernooi. Daar doen de titelhouders van Spanje, Portugal, Italië, Oekraïne en Rusland ook aan mee. Het toernooi wordt voor de 2de keer georganiseerd en staat dus nog in de kinderschoenen, maar valt wel onder auspiciën van de UEFA,  daarom doen alleen de zes toplanden mee. Het niveau van zaalvoetbal voor vrouwen in typische voetballanden als Engeland, Duitsland en Frankrijk staat nog in de kinderschoenen.


De UEFA wil de komende jaren ook voor vrouwen een succesvol traject voor zaalvoetbalsters opzetten. In 2019 wordt er voor het eerst een officieel EK voor landenteams georganiseerd. De verwachting is dan ook dat ook de kleinere zaalvoetballanden zich snel zullen ontwikkelen. 


De Europa cup-week werd afgelopen seizoen georganiseerd door Atletico Madrid. De vrouwen van de Spaanse landskampioen buiten dat thuisvoordeel goed uit, ze wonnen de Europa Cup. Namens Nederland deed Pernis toen mee.

10-08-2017 08:57:41
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter