Nieuws

vv Pernis wint van Reiger Boys (5-1)

De dames van vv Pernis ontvingen vrijdagavond de jonge talentvolle groep van vv Reiger Boys. De meiden van Reiger Boys timmeren wekelijks hard aan de weg en worden elke wedstrijd sterker. De geroutineerde ploeg van vv Pernis was dan ook gewaarschuwd. 

Dat de meiden van Reiger Boys hun huid vanavond duur zouden verkopen bleek al snel door de gedisciplineerde wijze van verdedigen. Pernis moest hierdoor alle creatieve registers open trekken. Dat vv Pernis een andere wedstrijd had verwacht en hierdoor even uit het veld werd geslagen was voor coach Sharon van Zadelhoff dan ook het sein om van de bank haar team alsnog aan de praat te krijgen. 

Ondanks de slechte start was het toch Destiny Snoek die in de 8ste minuut de score opende. Het was Vivienne Nieuwenhoven-Knegtmans die Dounia El Biyar wegstuurde vanaf eigen helft. Na een snelle dribbel over rechts bediende zij Destiny op maat en de 1-0 was een feit. Dit zou ondanks een aantal niet te missen kansen aan beide zijden de ruststand worden. 

Dat de meiden van Pernis in de kleedkamer een duidelijke boodschap hadden meegekregen, bleek al snel toen zij Reiger Boys op eigen helft vastzetten en hierdoor Reiger Boys tot meer creativiteit en een sneller spel dwongen. Nog steeds maakte de dames van Pernis niet de rustige en gecontroleerde indruk waar ze zo bekend om staan. Dit was enerzijds door toedoen van Reiger Boys, maar anderzijds ook door het niet scherpe en chaotische spel vanuit de dames zelf. 

Met nog 8 minuten op de klok kreeg Pernis een vrije trap mee en was het de captain Vivienne die haar team naar een rustigere positie bracht door zonder twijfel een vrije trap, op 8 meter van het doel, strak en hard in de linkerkruising wist te schieten. 

De opluchting was pas echt van de gezichten af te lezen nadat, 2 minuten later, Destiny met een mooie volley de 3-0 op het scorebord wist te zetten. 

Reiger Boys kwam weer even terug in de wedstrijd door een prachtige bal van, nationaal speler, Sanne Brands. Echter was het hierna voornamelijk de meiden van Pernis die zichzelf en elkaar in de problemen brachten. Met onzuivere ballen, niet door bewegen en een laag baltempo kwam het geloof op een stunt bij Reiger Boys weer tot leven en goalie Bianca Troost moest haar team op de been houden. 

Het was Brit Bruinsma die in de 37ste minuut er helemaal klaar mee was en na een individuele actie met een snoei harde punter de 4-1 maakte en de overwinning voor haar team veiligstelde. In de 40ste minuut pikt ook Jennifer Oliveira haar verdiende doelpunt mee. 

Ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden zeggen ze dan ...het was dan ook met de bekende Pernis strijd waarmee de meiden deze wedstrijd naar een geflatteerde 5-1 overwinning brachten. Het talentvolle Reiger Boys is het team om in de gaten te gaan houden.
Foto's: Aangeleverd
04-11-2017 10:19:26
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter