Nieuws

Reiger Boys mist teveel tegen Avanti / Keuning Advocaten

Heerhugowaard - de dames van Reiger Boys hebben hun wedstrijd tegen Avanti / Keuning Advocaten met 3-4 verloren. De ploeg van trainster Niña George Koek scoorde 53 seconden voor tijd 3-4 na een 0-4 achterstand. Helaas was er geen tijd meer om een misschien wel verdiend gelijkspel binnen te halen.

Het begin van de eerste helft was voor Reiger Boys. Het viel aan, kreeg kansen maar de keepster Ingrid Kars van Avanti was een serieuze sta in de weg. Na een minuut of 4 spelen kwam jongeling Zoyla Barendse in de ploeg die haar eerste bal niet goed beschermde en de bal kwijt raakte aan Astrid Kars die 1-op-1 de bal simpel langs keepster Jacky Reus kon spelen.
 
Reiger Boys bleef het proberen en Avanti loerde op de counter. Dit resulteerde uiteindelijk erin dat Lotte Bijl de bal in de opbouw niet kwijt kon aan Sanne Brand en Si Shut Hau hier van kon profiteren en kon scoren. 0-2. Reiger Boys bleef proberen maar kwam te weinig echt gevaarlijk voor de goal. Er is dan ook een gebrek aan creativiteit voorin. 0-2 was ook de ruststand.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Reiger Boys maakte het spel en Avanti wachtte rustig af. Avanti kon met wat meer ervaring in de ploeg dan ook uitlopen naar 0-3 en 0-4 beide goals kwamen op naam van één van de gezusters Hau.
 
Avanti liet los en dacht dat de overwinning wel binnen was. Reiger Boys kon daar van profiteren. In de 38ste minuut scoorde Lotte Bijl de 1-4. Vervolgens was het Zoyla Barendse die in een knippering met de ogen 2-4 maakte en Chantal Hendriksen maakte 53 seconden voor tijd zelfs de 3-4. In de resterende tijd kon Reiger Boys niet de 4-4 maken ook al had de wedstrijd niet veel langer moeten duren.

Tot nu toe is het steeds net niet. Het moet ook een keer de andere kant opvallen. Wie weet volgende week in de West-Friesland derby tegen Hovocubo.
Foto's: DP Sportfotografie
12-11-2017 08:34:04
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter