Nieuws

JFL bewijst de jeugd heeft de toekomst

Reiger Boys heeft de tweede editie van de Junior Futsal League gewonnen. Het won alle drie de wedstrijden overtuigend. Hovocubo werd tweede gevolgd door Pernis en KTP Nieuw Roden.

Vv Pernis organiseerde dit keer het toernooi en vond in Nootdorp een prima locatie. De organisatie was super verzorgt.

Het toernooi startte met de meiden van KTP Nieuw Roden tegen vv Pernis. KTP liet zich verassen door de fris spelende meiden van Pernis. Het werd uiteindelijk 2-0. De pas 13-jarige keepster Esmee Nooijen was mede door een paar goede reddingen verantwoordelijk voor de overwinning. De 2de wedstrijd was de Noord-Hollandse derby tussen Hovocubo en Reiger Boys. Waar Hovocubo dacht de wedstrijd rustig te kunnen beginnen had Reiger Boys andere plannen het zette vol druk op Hovocubo en onderschepte binnen de minuut de bal en kon simpel scoren. Het liep na een 2-1 ruststand uit naar 4-1. Daarna mocht KTP Nieuw Roden aantreden tegen Reiger Boys. De KTP meiden kwamen nog verrassend uit de start blokken door een goal van Annouk van de Donk. Daarna was het Reiger Boys dat dicteerde en 4 keer wist te scoren. Hovocubo tegen Pernis was prooi voor de Hovocubanen. Vooral uit de 2de lijn werd er goed gescoord. Opvallend was de actie van Hovocubo speelster Semya Hassani die met een Ricardinho achtige actie het publiek in extase bracht. Pernis tegen Reiger Boys eindigde in 3-0. Vooral de goal van Floor Spaan was genieten na een prachtige panna schoot ze overtuigend de bal langs de keepster van Pernis.

Inmiddels mag je toch wel spreken over een daverend succes. Alle vier de clubs maken inmiddels gebruik van jeugdspelers in hun eredivisie team. Daarnaast wordt het niveau ook steeds beter. Organiseren de clubs talententrainingen en is er veel interesse om zaalvoetbal te gaan spelen. 

Uitslagen:
vv Pernis - KTP Nieuw Roden 2-0
Reiger Boys - Hovocubo 4-1
KTP Nieuw Roden - Reiger Boys 1-4
Hovocubo - vv Pernis 3-0
Vv Pernis - Reiger Boys 0-3
Hovocubo - KTP Nieuw Roden 1-0

Eindstand editie Rotterdam:
1. Reiger Boys 3-9
2. Hovocubo 3-6
3. vv Pernis 3-3
4. KTP Nieuw Roden 3-0

Tussenstand JFL
1. Reiger Boys 7
2. KTP Nieuw Roden 5
3. Hovocubo 5
4. Pernis 3

Voor alle speelsters, de staf maar ook zeker de supporters een geslaagde middag.

25 februari 2018 spelen de clubs opnieuw tegen elkaar dan is Hovocubo de organisator en is sporthal De Opgang in Zwaag de plaats van handelen.
Foto's: Johan Meijboom
18-12-2017 15:14:18
Volg alle wedstrijden en uitslagen in ons matchcenter