Dames ZVG/Cagemax verslaan Bristol Team in nuttige oefenwedstrijd

4 juli 2021 13:22

Gorinchem – Nadat afgelopen maandag de punten werden gedeeld tussen Feyenoord Futsal en ZVG/Cagemax stond vrijdagavond de tweede wedstrijd in korte tijd op het programma voor ZVG/Cagemax. Waar maandag Corina Luijks en Griffith Vaissaire nog meespeelden met ZVG/Cagemax, deden zij dit keer weer met de eigen ploeg uit Roosendaal mee. Na twee keer 25 minuten was ZVG/Cagemax de meest gelukkige in de afronding: 2-1.

Omdat er het afgelopen jaar natuurlijk zo weinig getraind en gespeeld is besloot ZVG/Cagemax voor de wedstrijd eerst nog een half uur te trainen. Dit leek de Gorkumse dames vanaf de start van de wedstrijd weinig goeds te doen. Ondanks het vele balbezit liep de thuisploeg zich keer op keer vast op het stugge Bristol Team.

Vanuit de omschakeling kwamen de gasten er gevaarlijk uit, maar de groei die de dames van ZVG/Cagemax doormaken is in dit soort situaties goed te zien. Door goed en snel om te schakelen – en dankzij goed keeperswerk van Hannah van den Heuvel – bleef de schade voor ZVG/Cagemax beperkt en konden de Gorkumse dames weer gaan bouwen aan nieuwe aanvallen.

De oefenwedstrijden zijn ideaal om wat dingen uit te proberen en ook om alle speelsters veel minuten te laten maken en voor sommige speelsters goed om meer ervaring op te doen. Gedurende de wedstrijd werd ZVG/Cagemax steeds sterker al bleef het oppassen voor de razendsnelle counters van Bristol Team. 

Nadat Romy van Andel ZVG/Cagemax op voorsprong gleed (1-0) kwam Bristol Team op een gelukkige wijze terug in de wedstrijd. Een schot van Corina Luijks werd half gekeerd door Hannah van den Heuvel, waarna zowel Romy van Andel als Indy Salzmann er alles aan deden om te bal voor de lijn weg te halen. Helaas zonder succes: 1-1.

De winnende goal kwam er uiteindelijk voor ZVG/Cagemax. Na een vlot lopende combinatie tussen Daniëlle Kortlever en Noël Elands was het Kortlever die de bal in het doel van Bristol Team schoot: 2-1.

Zoals gezegd een nuttige oefenwedstrijd waarin duidelijk werd dat ZVG/Cagemax stappen maakt en volwassener aan het worden is. 

Selectie ZVG/Cagemax:
– Hannah van den Heuvel
– Romy van Andel
– Noël Elands
– Patricia Looijen
– Marloes Blom
– Indy Salzmann
– Daniëlle Kortlever
– Mandy de Jong
– Denise Blom

8 november 2021 12:53
ZVV Den Haag verliest met 5-4 van Drachtster Boys
Nieuws
19 oktober 2021 15:25
Met de wedstrijd Drachtster Boys/HR Piping Vr1 tegen Libertas/Weed Free Service Vr1 is de Friese Derby...
Nieuws Wedstrijdverslagen
21 september 2021 08:23
Vandaag en morgen oefenen de oranje zaalvoetbalvrouwen tegen absolute grootmacht in het zaalvoetbal Portugal.
Nieuws Oranje