Oranje zaalvoetbalsters in actie tegen Bosnië en Herzegovina

15 augustus 2021 21:25

Maanden lang hebben we erop moeten wachten maar het is eindelijk zover. Het Nederlands Vrouwen Zaalvoetbal team treedt morgen aan tegen Bosnië en Herzegovina. Gelijk de ogenschijnlijke sterkste tegenstander van de drie. De andere twee tegenstanders zijn Moldavië (het gastland) en Armenië.

Voor de zaalvoetbalsters is het eigenlijk niet willen plaatsen, maar moeten plaatsen voor de volgende ronde. Het is belangrijk voor het vrouwenzaalvoetbal wat de afgelopen jaren het ledenaantal door corona, weinig promotie vanuit de KNVB en de groei van BVO’s op het veld drastisch zag afnemen. Veel teams in de hoofdklasse bestaan niet meer en de eredivisie bestaat dit seizoen niet uit 12 maar uit 10 ploegen. Daarnaast wordt in januari het EK bij de mannen in Nederland georganiseerd waardoor de KNVB daar alle kaarten op heeft gezet en waarbij de vrouwen slechts heel erg beperkt mee kunnen profiteren. Plaatsing voor de volgende ronde zou het Nederlandse Vrouwen Zaalvoetbal een mooie welkome boost geven.

De voorbereiding was natuurlijk ook allerminst een fijne. Veel clubs waren pas kort weer in training of nog helemaal niet vanwege de covid-19 pandemie. Hierdoor kon Niña George-Koek slechts twee weekenden gebruik maken van de KNVB faciliteiten. Meerdere speelsters hebben dan ook al sinds oktober geen wedstrijd in de benen. Wel speelden er vier internationals na de winterstop in Italië en hebben daar de nodige ervaring opgedaan. Hopelijk zorgt die ervaring voor een goede eerste stap op weg naar de volgende ronde.

Hoe de vrouwen het morgen er vanaf gaan brengen is vanaf 15:00 uur te zien. De livestream link die door de Moldavische voetbalbond wordt aangeboden wordt morgen via de website en socials geplaatst. Om alvast een indruk te krijgen van de locatie waar de zaalvoetbalsters spelen kun je de video hierboven bekijken.

8 november 2021 12:53
ZVV Den Haag verliest met 5-4 van Drachtster Boys
Nieuws
19 oktober 2021 15:25
Met de wedstrijd Drachtster Boys/HR Piping Vr1 tegen Libertas/Weed Free Service Vr1 is de Friese Derby...
Nieuws Wedstrijdverslagen
21 september 2021 08:23
Vandaag en morgen oefenen de oranje zaalvoetbalvrouwen tegen absolute grootmacht in het zaalvoetbal Portugal.
Nieuws Oranje