Terechte overwinning van Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen zvv Den Haag VR1 ( 5-4)

8 november 2021 12:53

Er werden na afloop van de wedstrijd in de wandelgangen allerlei predicaten los gelaten over de wedstrijd, de een wat fraaier dan de ander, dus we registreren hier de meest gehoorde uitspraak…………zvv Den Haag had de “ Bus “ geparkeerd!!! En niet alleen de bus waarmee ze zichzelf hadden vervoerd van Den Haag naar Drachten maar ook de spreekwoordelijke verdedigings-bus in het veld. Overigens is dat hun goed recht want de Drachtster vrouwen hadden er moeite mee.

De Haagse vrouwen wachten af waar het in de opbouw van de Drachtster vrouwen mis ging en zo kwamen ze er in de counter keer op keer scherp uit. En wat het was is niet bekend maar de vrouwen van Symen Abe Hoekstra waren allemaal niet 100 punten scherp waardoor ze Den Haag “ in leven lieten “.

Esther van Toledo scoorde, laag in de hoek, in de 4e minuut de 1-0, en vrij snel maakte Suzanna Deckers haar 1e doelpunt in dienst van Drachtster Boys/HR Piping. 2-0 6e minuut. En toen begon Den Haag de Drachtster foutjes af te straffen. Uit n counter maakte Samantha Chin-A-Sang de 1-2, Priscilla de Vos de 2-2 en tot overmaat van ramp voor de Piping-girls Gianduja Vandeuren de 2-3 wat de ruststand leek te worden….echter Jessie Prijs scoorde vanuit een onmogelijke hoek de 3-3 en dat was de rust.

Veel spanning, ook in de 2e helft, en niet altijd goed voetbal maar toch voldoende voor de toeschouwers om op het puntje van de bank te zitten. Dat ook Drachtster Boys/HR Piping kon counteren bleek uit de 4-3 door Esther van Toledo op aangeven van Jessie Prijs die zelf niet lang daarna de 5-3 maakte. In de 38e minuut maakte Lavinia Poku nog wel de zg Anschluss treffer maar het mocht Den Haag niet baten. De winst voor Dr.Boys was binnen waardoor zij koploper blijven in de Eredivisie. Conclusie……..mooi en goed was het allemaal niet maar wel 3 punten. En Den Haag met “ de Bus “ weer terug….zonder punten. Op naar volgende week dan spelen de Drachtster vrouwen uit in en tegen Exstudiantes Zwolle.

Foto’s Tibbesma Fotografie

8 november 2021 12:53
ZVV Den Haag verliest met 5-4 van Drachtster Boys
Nieuws
19 oktober 2021 15:25
Met de wedstrijd Drachtster Boys/HR Piping Vr1 tegen Libertas/Weed Free Service Vr1 is de Friese Derby...
Nieuws Wedstrijdverslagen
21 september 2021 08:23
Vandaag en morgen oefenen de oranje zaalvoetbalvrouwen tegen absolute grootmacht in het zaalvoetbal Portugal.
Nieuws Oranje