Zaalvoetbal Vrouwen oefenen vandaag tegen Portugal

21 september 2021 08:23

Vandaag en morgen oefenen de oranje zaalvoetbalvrouwen tegen absolute grootmacht in het zaalvoetbal Portugal. De ploeg van Niña George is bijna hetzelfde als tijdens het kwalificatietoernooi voor het EK aangevuld met talent Zoyla Barendse van FC Marlène en Daniëlle Kortlever van ZVG Cagemax.

Het tweeluik is een belangrijke opmaat voor de hoofdronde waar oranje speelt voor een plek bij de laatste 4 van Europa (oktober). In een poule met Rusland, Hongarije en gastland Wit-Rusland is dat een aardige uitdaging.

De speelsters in Portugal zijn veelal full-prof en trainen 6 uur per week. Daarnaast doet de Portugese voetbalbond (FPF red.) veel meer voor zaalvoetbalsters dan Nederland. In Portugal is naast een vrouwenselectie ook een 017, 019, 020 en 021. Iets wat hier in Nederland zelfs bij de mannen een utopie lijkt.

Grote smaakmaker van de Portugese ploeg Fifo ontbreekt in de selectie. De speelster die vooral op de jeugd olympische spelen (o19) furore maakte besloot deze zomer de overstap te maken met andere topspeelster Janice Silva (wel aanwezig) van Benfica naar Citta di Falconaro in Italië.

Luís Conceição de bondscoach van Portugal ziet een mooie kans om zijn team te testen. Hij ziet Nederland gelijkwaardig aan Slovenië en Polen twee tegenstanders die de Portugese zaalvoetbalsters tegenkomen bij de laatste 16 van Europa.

21 september | Dinsdag:
18:30: wedstrijd Portugal vs. Nederland (Pavilhão Gimnodesportivo Municipal de Luso)

22 september | Woensdag:
18:30: wedstrijd Portugal vs. Nederland (Pavilhão Gimnodesportivo Municipal de Luso)

Livestream
De wedstrijden worden live uitgezonden op de landelijke televisiekanaal “Canal 11”. Er is een livestream maar aangezien dit via een illegaal medium is zullen wij de link niet plaatsen. Toch kijken? Google helpt “canal 11 live stream portugal”. Zet je ad blocker even aan.

8 november 2021 12:53
ZVV Den Haag verliest met 5-4 van Drachtster Boys
Nieuws
19 oktober 2021 15:25
Met de wedstrijd Drachtster Boys/HR Piping Vr1 tegen Libertas/Weed Free Service Vr1 is de Friese Derby...
Nieuws Wedstrijdverslagen
21 september 2021 08:23
Vandaag en morgen oefenen de oranje zaalvoetbalvrouwen tegen absolute grootmacht in het zaalvoetbal Portugal.
Nieuws Oranje